Alex. Chimu

Pro Area | Creative Writing | Digital Marketing | Web Development
Personal area | Food | DIY | Lifelong Learning

Blog personal

Confesiunile unui începător în Internet Marketing

10 noiembrie 2011.Alex. Chimu.0 Likes.0 Comments

Prin natura ocupaţiilor mele, Internetul ocupă un loc important în viața mea. Zilnic petrec ore, uneori chiar zeci de ore, între cei patru pereţi ai unui browser. Web Surfing, Social Media, e-mail, studii despre Marketingul de orice tip (deh, aşa e la început, te preocupi de toate, urmând să te specializezi, odată ce îți găseşti nișa care te pasionează), studii despre Brandul Personal, lectura unor cărţi electronice, blogging (în valuri, după cum ziceam într-un articol anterior), lecturi de feed RSS, vizionarea conferinţelor de pe TED.com… Am aflat de ceva vreme despre Marketingul specific Internetului, din cartea lui Seth Godin, Marketingul bazat pe permisiune, însă până de curând nu am studiat cu seriozitate acest subiect. Nu că nu-mi doream să câştig bani pe net, însă cred că nu venise încă timpul potrivit… Aşadar, pentru a-mi clarifica relaţia cu Marketingul pe Internet, voi răspunde la câteva întrebări, propuse de Tudor Mateescu:

1. De ce vrei să câştigi bani pe Internet? Vreau să câştig bani pe Internet pentru că această sursă de venituri are potenţial mare de automatizare şi îmi oferă şansa de a începe să am stilul de viaţă pe care mi-l doresc de foarte multă vreme. Un stil de viaţă flexibil, fără program fix şi bătut în cuie, care să îmi permită să fiu aproape de cei dragi oricând este nevoie şi oricând doresc eu. Pe de altă parte, sumele potenţiale care pot fi dobândite în acest mod sunt mult mai mari decât cele dobândite de un salariat, cu program fix şi normă. În al treilea rând, cerul este limita în ceea ce priveşte câştigurile din Internet Marketing. Limita este dată doar de volumul de muncă, de calitatea muncii, de pasiune, de variabile care ocolesc capacitatea fizică de a munci. În al patrulea rând, simt că pot oferi valoare oamenilor mult mai uşor prin intermediul Internetului. Sunt de părere că orice iniţiativă, chiar şi cea care are în vedere un nivel financiar personal, trebuie să vină în sprijinul altor oameni. Doar oferind valoare autentică poţi primi înapoi valoarea pe care o doreşti.

2. Care este cea mai mare grijă în privinţa câştigului de bani pe Internet? Trecând în zona Ameninţări a tabelului SWOT, ţin să menţionez faptul că veniturile sunt prin excelenţă variabile, în consecinţă nu îţi poţi face planuri cu banii care urmează să îi câştigi pe net. Nu poţi să crezi că dacă te apuci de Internet Marketing, peste o lună vei avea în mână o anumită sumă de bani. Internet Marketingul nu e pentru cei care se tem că mâine nu vor avea ce pune pe masă, după părerea mea. Veniturile se dobândesc în timp, niciodată în mod abundent de la început, cu toate că ritmul de creştere a veniturile este exponenţial în momentul în care se trece de un anumit prag.

3.De ce vrei sa înveți Internet Marketing? Consider că Internet Marketingul este de departe cea mai potrivită modalitate de a face bani pe Internet. Pe de altă parte, Marketingul este arta şi ştiinţa de a vinde 🙂 Sunt pasionat de Marketing, deşi sunt de-abia la începutul drumului, după o schimbare majoră de direcţie în viaţă. Iar Marketingul pe Internet va deveni unul dintre stâlpii de bază ai Marketingului, în viitorul apropiat. Şi îşi va păstra poziţia multă vreme de acum încolo. Trebuie să recunoaştem, Internetul este una dintre invenţiile revoluţionare ale civilizaţiei umane.

4. Care este cel mai important lucru in Internet Marketing pentru tine? Permisiunea. Faptul că punem capăt Marketingului bazat pe întrerupere, că nu mai agasăm oamenii cu tone de publicitate prost direcţionată. Din punctul meu de vedere, Marketingul bazat pe întrerupere nu mai are viaţă lungă pe Internet. Cu un simplu add-on instalat în browser elimini publicitatea care îţi răsare pe ecran în cele mai nepotrivite momente. Internet Marketingul are un potenţial imens deoarece targetarea, selectarea prospecţilor şi clienţilor este extrem de eficientă, eclipsând celelalte strategii de Marketing. 5. Ce anume vrei sa înveţi despre câştigul banilor pe Internet? Cum să lucrez din ce în ce mai eficient, cum să obţin – în timp – din ce în ce mai mulţi bani raportându-mă la timpul de lucru şi cum să ofer altor oameni valoare maximală prin această activitate. Iar în cazul unei strategii orientate spre acest scop, de unde să încep. Resursele disponibile sunt nenumărate, poate fi dificil să începi cu dreptul această activitate. Închei aici acest auto-interviu, nu înainte de a te înştiinţa că există deja un răspuns la întrebarea 5, o resursă extrem de valoroasă şi de bine structurată care te va ajuta să câştigi bani pe internet, dacă ai decis să porneşti pe acest drum. Sfatul meu sincer este să ai în vedere această posibilitate. Nu te mai gândi la cariere de zeci de ani în domenii prăfuite, ticsite de corupţie şi neprevăzut. Exemplele le ştii deja. Internetul îţi oferă Ş-A-N-S-A unei vieţi noi, lipsite de încărcătura trecutului. Şi nu numai. Marele avantaj, unic în istorie, este că poţi avea nivelul de trai dorit având stilul de viaţă dorit. Nu mai este nevoie să sacrifici bucăţi din viaţa ta pentru a-ţi asigura nivelul de trai. Bineînţeles, toate acestea în condiţiile în care respecţi regulile. Reguli de bun simţ.

Categories: Marketing

Add comment

Kopy Theme . Proudly powered by WordPress . Created by IshYoBoy.com