Alex. Chimu

Pro Area | Creative Writing | Digital Marketing | Web Development
Personal area | Food | DIY | Lifelong Learning

Blog personal

Învaţă-ţi copiii să devină antreprenori

1 noiembrie 2011.Alex. Chimu.0 Likes.1 Comment

O prezentare de la conferinţele TED care m-a “lovit” în cap 😛 Ideile din această prezentare reprezintă parte din Marketingul Serviciilor Personale, care presupune, la bază, antreprenoriatul. Pe scurt, Cameron Herold susţine necesitatea ca antreprenoriatul să devină o ocupaţie la fel de mult încurajată ca şi meseriile liberale, în rândul copiilor şi al tinerilor. Consideră că antreprenoriatul este o soluţie pentru o lume mai bună şi mai prosperă. Dă exemple de activităţi educaţionale care pot îndruma copiii pe calea antreprenoriatului. Dă exemple din propria sa viaţă. Enumeră abilităţi care, odată dezvoltate, le vor oferi copiilor şansa de a fi antreprenori de succes, dacă îşi doresc să urmeze această cale. Combate tratamentele împotriva unor afecţiuni ca sindromul atenţiei deficitare, în cazul în care această afecţiune nu e într-un stadiu grav. Urmăreşte şi tu această prezentare inovatoare prin simplitatea şi utilitatea ei. E subtitrată şi în română 😀 Dacă nu se încarcă playerul de mai jos, iată linkul spre prezentarea TED.

Comments (1)

  • Iacob Ioan-adrian . 2 noiembrie 2011 . Răspunde

    Multumesc Alex! Aceasta prezentare imi intareste covingerea, mai veche de altfel, ca nu doar vointa, ambitia TA pot face un antreprenor!
    Sunt mai multi factori, si aici as aminti: educatia primita in familie, mediul social in care cresti, mentalitatea societatii incare vrei sa te desfasori(iar aici, poti afirma inca o data ca America are deja o suta si ceva de ani de pionierat intr-ale antreprenoriatului), flerul mostenit care nu se regaseste in genele fiecaruia, si…multe multe altele!
    Ca o paranteza, ascultandul pe Cameron povestindu-si aventurile din copilarie, gandurile imi fug la conationalii nostri pe care ii intalnesti prin targuri, hramuri, locatiii turistice sau sarbatori campenesti. Iar acestia au in sange comportamentul acesta…de bisnitar( termen autohton!)

Add comment

Kopy Theme . Proudly powered by WordPress . Created by IshYoBoy.com