Alex. Chimu

Pro Area | Creative Writing | Digital Marketing | Web Development
Personal area | Food | DIY | Lifelong Learning

Blog personal

… sau Idei Care Merită Răspândite.
TED reprezintă o conferinţă perioadică, iniţiată în 1984, care avea legătură cu domeniile Tehnologie, Divertisment şi Design, care – în timp – s-a deversificat din punct de vedere al subiectelor abordate. Pentru mai multe detalii oficiale, accesează pagina oficială cu detalii despre aceste conferinţe.

Eu doresc să îţi relatez în acest articol experienţa personală în ceea ce priveşte TED (luând în considerare că nu ai niciun notiv să iei de bună experienţa mea… şi totuşi te invit să citeşti în continuare). Am început să vizionez prezentări de pe website-ul TED acum un an de zile. Am ajuns ca, în prezent, să vizionez o prezentare în fiecare noapte, înainte de a mă culca.
La început ţineam cont de domeniul prezentărilor, urmăream preponderent conferinţe din domeniul tehnologiei. Dar am ajuns să urmăresc orice prezentare, deoarece din fiecare am de tras concluzii importante. Uimitor, nu-i aşa?

Conferinţele TED reunesc oameni cu idei geniale sau cu impact deosebit asupra evoluţiei pe plan mondial. Adică, vin la acest eveniment pentru a-şi prezenta descoperirile şi ideile, persoane din rândul cercetătorilor, filozofilor, vizionarilor, evoluţioniştilor, personalităţilor.
Printre cei care au susţinut conferinţe în cadrul TED, se numără: Bill Gates, Al Gore, Stephen Hawking, Gordon Brown, Tony Robbins şi lista poate continua.

Moderatorul acestor conferinţe este, în prezent, Chris Anderson.
Mai nou, aspectul cel mai drăguţ al acestor conferinţe este că au început să fie traduse în limba română, făcând astfel mai facilă înţelegerea lor. În cadrul acestor prezentări se lansează idei revoluţionare, concepte evoluţioniste, planuri care au un potenţial enorm de ameliorare a unor probleme mondiale, răspunsuri la probleme mondiale.

Îţi recomand să analizezi lista de prezentări şi să urmăreşti filmările pe care le crezi importante pentru domeniile tale de interes. Îţi garantez că te vei alege cu informaţii preţioase care îţi vor lărgi orizonturile. Recomandările mele le vei găsi pe Twitter, voi continua să public recomandările mele, pe măsură ce voi viziona prezentările.

Recomandarea mea este să urmăreşti prezentări din toate domeniile, te vor ajuta foarte mult şi îţi vor oferi informaţii utile, indiferent de domeniu. Eu am aflat lucruri extrem de interesante până şi din prezentările cu caracter religios sau anti-religios (caracter care nu este inclus în cele trei domenii de bază).

În final, îţi recomand să vizionezi prezentările lui Seth Godin, o autoritate în domeniul marketingului modern (sau prin permisiune, detalii cu altă ocazie, desigur).

Vizionare plăcută și aștept feedback-ul tău.

Comments (3)

 • alimentaraonlineiasi . 30 noiembrie 2011 . Răspunde

  Foarte buna recomandare Alex! Intr-adevar si eu urmaresc, si uneori re-urmaresc conferintele Ted, de unde, avand in vedere diversitatea subiectelor tratate de speakeri ai ce afla si ce invata.
  Dar am o rugaminte: spune-mi si mie in cateva cuvinte cum se foloseste Twitter-ul asta, sau da-mi o trimitere catre vre-un site ceva de unde sa ma documentez nitel.
  Multumesc!

  • Alex. Chimu . 2 decembrie 2011 . Răspunde

   Twitter e o platforma de micro-blogging, parte din Social Media, pe care se pot transmite mesaje de maxim 140 de caractere. E folosita pentru transmiterea de mesaje concise, concrete si, foarte des, pentru impartasirea de linkuri. In Romania are relativ putini utilizatori, in comparatie cu Facebook. Ziceam de Twitter in acest articol pentru ca public pe Twitter linkuri catre conferintele pe care le-am vizionat. Trebuie cautate printre mesajele pe care le-am dat, totusi.
   Un ghid de utilizare pentru Twitter se gaseste la http://mashable.com/guidebook/twitter/ .

 • Iacob Ioan-adrian . 30 noiembrie 2011 . Răspunde

  Am uitat adresa: [email protected]
  http://ady-dordenaivitate.blogspot.com/

Add comment

Kopy Theme . Proudly powered by WordPress . Created by IshYoBoy.com