Alex. Chimu

Pro Area | Creative Writing | Digital Marketing | Web Development
Personal area | Food | DIY | Lifelong Learning

Blog personal

Trăieşte cu şi prin fericire!

4 mai 2008.Alex. Chimu.0 Likes.2 Comments
Fă orice lucru care te determină să trăieşti din plin senzaţia fericirii şi sentimentul înălţării mai sus de sine!
Avem nevoie să investim eforturi în lucrurile şi faptele care ne înalţă, care ne fac mai buni, mai împăcaţi cu noi înşine, mai fericiţi.
Nu te teme de inedit, nu acţiona călăuzit de dogme, norme sau cutume! Fă tot ce trebuie pentru a creşte spiritual, chiar şi rugăciuni către Allah, sau dansează ca şi cum nu te-ar vedea nimeni, strigă cât te ţin plămânii, dă-i telefon iubitei în plină noapte şi spune-i că o iubeşti, fumează o havană, sari cu paraşuta, fă-ţi un tatuaj, dacă îţi conferă o stare plăcută, imposibil de definit în cuvinte, te ajută să devii mai împăcat cu tine însuţi şi îţi creşte respectul de sine.
Cu alte cuvinte, exprimă adevărata ta personalitate, descătuşează-te de norme, reguli şi limite, atât timp cât acest lucru nu dăunează celor din jurul tău. Ţie în mod sigur nu are cum să îţi dăuneze!
Avem nu doar dreptul, ci şi datoria de a fi fericiţi. Acesta este modul prin care mulţumim vieţii pentru că am fost incluşi şi noi în ea, că avem minunata şansă de A FI aici şi de a ne manifesta aşa cum dorim. Nu există căi spre fericire şi împlinire personală. Fericirea e însăşi viaţa, care e alcătuită din toate acţiunile noastre. O viaţă plină de teamă, mânie, frustrare, pesimism e o viaţă RATATĂ. Nu aştepta să vină fericirea la tine, cheam-o prin orice faci, indiferent cât de non-conformiste sau nebuneşti sunt gesturile tale.
„Fii om, nu te teme, în veacul ce vine nu-i moarte, nici vreme!” (N. Crainic)
Categories: Eseuri

Comments (2)

  • A.Faith . 5 mai 2008 . Răspunde

    aş ţine să te contrazic în ceea ce spui aici, pentru că în felul ăsta ajungi să faci doar ceea ce-ţi place, în ideea că tu aşa eşti fericit şi în modul ăsta e poţi să ascunzi sub “asta m-a făcut pe mine fericit” ceea ce de fapt a fost doar o chestie care să te includă în turmă. uneori există chestii pe care nu poţi să le faci şi eşti nefericit din cauza asta. dacă mai trece ceva vreme, s-ar putea să realizezi că-i mai bine că n-ai făcut acel lucru. trebuie să nu depăşeşti un anumite punct.

  • Alex. C . 5 mai 2008 . Răspunde

    Ideea este ca acele “chestii care ma fac fericit” sunt lucruri non-conformiste, pe care nu le fac multi, deci lucruri care scot din turma. In ceea ce priveste lucrurile pe care nu pot sa le fac, ai dreptate, nu chiar tot ce ne dorim ne este de un real folos.

Add comment

Kopy Theme . Proudly powered by WordPress . Created by IshYoBoy.com