Alex. Chimu

Pro Area | Creative Writing | Digital Marketing | Web Development
Personal area | Food | DIY | Lifelong Learning

Blog personal

Bine pentru bine, rău pentru rău

24 octombrie 2008.Alex. Chimu.0 Likes.0 Comments

Într-o singură zi am trăit mai multe întâmplări negative decât în ultimul an. Această zi mi-a dovedit că pot ignora Legea Atracţiei şi pot să fac ce vreau eu, dar odată şi odată tot plătesc în mod inevitabil, corect şi echitabil pentru tot ceea ce întreprind. Bine pentru bine, rău pentru rău.
Am ignorat o perioadă Legea această în care chiar credeam cu ceva timp în urmă, dar nu intenţionat, ci din cauza noianului de activităţi care mi-au apărut în cale cu cerinţa expresă de a fi rezolvate.
Nu mi-am mai făcut timp să cuget şi să analizez lucrurile aşa cum obişnuiam mai demult.
A venit şi momentul plăţilor, şi s-au efectuat toate, rând pe rând…
Însă echivalentul moral al acestor plăţi este unul cel puţin surprinzător, chiar neaşteptat.
Am beneficiat de o lecţie foarte aprigă de viaţă într-un loc la fel de inedit. Mai precis, o lecţie despre cum să îţi trăieşti viaţa, într-un local, de la un bărbat cu o personalitate fascinantă.
Stăteam de vorbă cu bunul meu prieten, tovarăş, asociat şi frate, S. , despre necazurile acelei zile nefaste, despre schimbarea de atitudine pe care trebuie să mi-o asum şi pe care trebuie să o adopt pentru a ajunge la un grad mai mare de împăcare cu sinele, despre tragism şi despre alegeri în viaţă, când a intrat în vorbă cu noi un bărbat cu o înfăţişare plină de siguranţă şi de optimism vesel. Lecţia de viaţă pe care am învăţat-o din toate spusele lui tinde spre tiparul „Trăieşte-ţi viaţa !”. Probabil mă auzise tânguindu-mă şi lamentându-mă, poate de aceea mai tot timpul mi-a dedicat sfaturile care reieşeau din diversele relatări. Sfaturi care mi-au picat al naibii de bine, exact la ţanc…
Un om care nu a pierdut niciodată timpul, cu o optică foarte originală asupra diferenţelor dintre iubire şi sex, care consideră că mai bine trăieşti o viaţă scurtă şi condensată decât una lungă şi plictisitoare, care consideră că a gândi ca un învingător, a acţiona cu tupeu în orice situaţie reprezintă un câştig mult mai important pentru viaţa ta decât adoptarea oricărei alte atitudini.
Capul sus, umerii drepţi, privirea înainte.
Mai degrabă o viaţă scurtă şi condensată decât una lungă şi plictisitoare.
Acţionează, acţionează, acţionează. Nu sta şi aştepta, că după aia nici moartea nu mai vine să te ia, trăieşti cât Matusalem.
Fii cu gura mare, spune întotdeauna ce ai de spus, pe faţă, fără să îţi fie frică sau ruşine.
Gândeşte întotdeauna: „Bă, eu sunt cel mai tare, voi reuşi în tot ceea ce fac”.
Câteva dintre vorbele sale, pentru a-mi aminti mereu despre vorbele pe care nu le-am scris decât în mintea mea.
Eu am tras mai concluzia că nu folosesc la nimic concluziile, totul este să trăieşti cât mai mult în prezent, să trăieşti cât mai intens şi mai plăcut fiecare moment. Hedonism destul de pregnant… Plus că pentru a supravieţui şi mai ales pentru a reuşi trebuie să ai curajul de a ieşi în faţă, de a te impune prin orice mijloace şi de a controla într-un fel sau altul toate situaţiile din viaţa ta.
ŞI, senza parole, senza pudore, senza niente che ti puo allontanare dalla sua vita bella…

Categories: Spiritualitate

Add comment

Kopy Theme . Proudly powered by WordPress . Created by IshYoBoy.com