Alex. Chimu

Pro Area | Creative Writing | Digital Marketing | Web Development
Personal area | Food | DIY | Lifelong Learning

Blog personal

La mulți ani și bună să îți fie inima, fie să ai un an pe placul și pe măsura inimii tale! Începem 2013 într-o notă optimistă și de bun augur.

Am fost provocat nu de unul, ci de trei prieteni bloggeri, să îmi fac o listă cu dorințe pentru anul 2013. 13 dorințe. Oana, Ioana și Dan au scris dorințe foarte interesante pe care le-am citit cu entuziasm și cu o curiozitate de copil. Ceva de genul “Ia să videm ce-și doresc alte persoane!” 🙂 Dorințe clare, SMART, practice, pentru care îi felicit și le doresc să li se îndeplinească toate plus încă pe atâtea.

Eu am hotărât să nu mai am dorințe, fac un experiment de dezvoltare personală pe mine însumi. Experimentul presupune lipsa unor dorințe, rezoluții, planificări și înlocuirea lor cu intenții. Scopul stabilirii unor intenții e cel de a lăsa lucrurile să evolueze liber în limita unor linii de ghidare. Anii precedenți mi-au demonstrat că mi se pot întâmpla lucruri dintre cele mai neașteptate, dar care sunt congruente cu intențiile mele. Din aceeași cauză, multe dorințe nu mi s-au îndeplinit. Nu erau congruente cu intențiile mele, ci cu niște vise și aspirații nerealiste și chiar inutile.

Pe de altă parte, mâine la aceeași oră pot să stau de vorbă cu tine la o cafea, pot să scriu încă un articol de blog, pot să fiu plecat în Australia sau pot să fiu mort. M-am hotărât să nu mai cumpăr hopium 🙂 Ce rost au planificările în timp când timpul e necunoscuta cea mai imprevizibilă?

Să vedem dacă voi găsi 13 intenții, pentru că îmi propusesem doar 3… Nu voi detalia inutil intențiile mele, dat fiind faptul că fac parte din latura personală a vieții mele. Și, după cum am mai zis, nu vreau să limitez aria acestor intenții prin exprimarea unor dorințe exacte și concrete. Nu refuz nimic, atât timp cât se subscrie intențiilor mele.

Acestea sunt, în ordine intenționat aleatorie:

 1. Iubire
 2. Condiție fizică
 3. Independență financiară
 4. Recunoaștere
 5. Sex
 6. Călătorii
 7. Pace în suflet
 8. Cunoștințe
 9. Expertiză
 10. Dans
 11. Aventură
 12. Performanță
 13. O lumină în viața altora

O listă care ar putea îngloba oricâte dorințe, între 3 și 1000, o listă care poate să fie și pentru  o viață, nu doar pentru un an. Ideea e să ne bucurăm de călătoria pe care o facem spre obiectivele alese.

Aaa, și dacă este să dau un titlu acestui an, să fie: Anul Dezvoltării de Bun-Simț. Ideea mi-a venit citind blogul Mayhem și intenționez să o dezvolt în viitor, alături de prieteni.

Nu uita, datorită faptului că ai citit acest articol vei AVEA un an pe placul și pe măsura inimii tale! Ai grijă de inima ta!

Comments (10)

 • Ioana . 4 ianuarie 2013 . Răspunde

  La mulți ani Alex! Mulțumesc, eu am încredere că acest an îți va aduce multe împliniri!
  Un articol fain, la fel ca toate celelalte pe care le scrii, pe care l-am citit cu inters. Iar finalul e foarte tare. Așa să fie! Altfel ..
  Gânduri bune!

 • DanTalmaciu . 4 ianuarie 2013 . Răspunde

  Interesant experimentul tau. Insa intr-un final toti avem dorinte, mai mult sau mai putin oficiale. Insa iti doresc ca experimentul tau sa fie unul reusit si asteptam rezultatul final.

  La multi ani! Un an nou fericit.

  • Alex. Chimu . 4 ianuarie 2013 . Răspunde

   Multumesc, Dan, si tie la fel! Da, e adevarat, toti avem dorinte, dar daca este sa le avem… Am sa scriu un nou articol, mi-ai dat o idee!! Multumesc mult!!

   • DanTalmaciu . 4 ianuarie 2013 . Răspunde

    Ma bucur ca te-am putut ajuta. Astept articolul. Sunt tare curios ce va fi.

    • Alex. Chimu . 4 ianuarie 2013 . Răspunde

     L-am publicat 🙂

Add comment

Kopy Theme . Proudly powered by WordPress . Created by IshYoBoy.com